Алфредо Торес и Лили Йончева ще учат децата на София на салса и перкусии безплатно в парка “Заимов”

Два образователни уъркшопа за деца по ударни инструменти и латино танци ще се проведат между 28 и 30 юни в парка „Заимов” като част от Календара на културните събития на Столична община за 2013 г. Перкусионистката Лили Йончева и танцовото гуру Алфредо Торес ще преподават на малчуганите ценни знания и умения в областта на инструменталното и танцовото изкуство. Музикалните класове ще се провеждат в трите дни от 10:00 до 14:00 ч. и ще са напълно безплатни. Задължително условие е участниците да имат навършени 7 години.

Проектът „Децата на София свирят и танцуват с A to JazZ Festival“ е съпътстващо събитие към фестивалната програма на третото издание на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina”, което за първа година няма да се състои в „Докторската градина”. Причината за това са планираните там ремонтни дейности от Столична община. Паркът „Заимов” бе избран от организаторите да приюти културното събитие заради красотата и простора, който ще позволи на децата и техните родители да направят първите стъпки в латино танците и ударните инструменти, а на меломаните да се насладят на големите имена в латино джаза – основен акцент в програмата на тазгодишния музикален фест.

Родителите, чиито деца искат да участват в двата уъркшопа могат да ги запишат предварително на имейл: workshop@atojazz.bg. Нужно е да посочат двете имена и възрастта на своето дете, предпочитанията му за съответния клас, както и контакти за обратна връзка.

Децата на София, които ще се включат в образователния клас на вечно усмихнатата Лили Йончева, ще усвоят основни постановки за свирене на джамбе и маракаси, базисни ритми и основни звуци на латино ударните инструменти. За целта организаторите ще осигурят необходимите перкусии на място. Магията на ритъма се отразява изключително добре на подрастващите като им дава възможност да изразходват невероятната си енергия с нещо красиво и позитивно.

Кубинският танцьор, хореограф и преподавател по латино танци Алфредо Торес ще въведе малчуганите в първите стъпки на салсата – така те ще имат шанса да се сдобият с ново хоби, даващо им чудесна възможност да развият таланта си.

Участниците и в двата музикални класа ще получат специални грамоти, лично от Лили Йончева и Алфредо Торес.

Концертната програма на основната сцена на „A to JazZ Festival 2013 – America Latina” започва в 18:30 ч., представяйки артисти от Куба, Бразилия, САЩ и България и ще приключва малко преди 22:00 ч.

Единственият по рода си джаз фестивал на открито в столицата “A to JazZ Festival 2013” е под почетния патронаж на председателя на Столичния общински съвет г-н Елен Герджиков и се провежда в подкрепа на кампанията „София – Европейска столица на културата 2019”. Организатори са Фондация „Ей ту зет“ и Фондация „Америка за България“.

Сподели в: