„Алея на книгата“ във Варна

От 1 август до 10 август ще се проведе „Алея на книгата“. Шатрите ще бъдат разположени пред хотел „Черно море“, до Фестивалния конгресен център. На специална сцена ще се състоят много срещи с автори и литературни четения. В културната програма ще се включат  над 80 участника – писатели, издатели, преводачи, актьори. Всеки ден от 10 до 22 ч. автори и книги развълнувани ще чакат своите читатели.

Центърът на Варна отново ще се превърне в своеобразен приказен книжен квартал с 15 къщички, пълни с книги и литературен кът, където вечерите ще прекарваме заедно, в разговори с едни от най-популярните български писатели. Ето някои от срещите:

1 август, 18.30 ч. в книжарница „Сиела“, Фестивален и конгресен център – Ивинела Самуилова ще представи новата си книга – „Къде отиваш, пътнико?“

5 август, 18.30 в книжарница "Сиела", Фестивален и конгресен център – Станислава Кара ще представи романа си "Повикът на щастливата случайност"

8 август, 18:00 ч. в Литературен кът на „Алея на книгата“ – Дена Попова ще представи „Старите дни“.

9 август, 18:30 ч. в книжарница „Сиела“, Фестивален и конгресен център – Наталия Атанасова ще представи „Непотърсена печалба“.

Пълната програма можете да видите тук. http://www.abk.bg/articles/view/286

Организатори: Асоциация "Българска книга" и Община Варна
Медиен партньор: "Аз чета" и бТВ радио груп

Прочетете още:
Станислава Кара среща във Варна киното с книгата
Станислава Кара – Между щастливата случайност и пишещия пътешественик

Сподели в: