Алесия Д’Андреа идва в София за снимките на нов видеоклип

В края на месец октомври италианската певица Алесия Д’Андреа пристига отново в България за заснемането на видеоклип към  най-новото си парче  “The Flight”. То е част от втория й албум “Alessia D’Andrea”, като режисьор на клипа отново ще е Васил Стефанов. Той създаде и видеата към италианския хит “Paradise” (в него италианката си партнира с DJ Mollela), както и към нашумялото у нас парче на Алесия и Любо Киров “Tonight”. Съвместният проект на певицата с бившия вокал на група «Те» беше официално представен пред италианските и българските медии през месец февруари тази година и за по-малко от месец се изкачи на челни места в класациите за поп музика. След успеха на “Tonight” в България и Италия, MTV Europe включи песента в престижната световна класация World Chart Express. Освен с дуета си с Любо, Алесия Д’Андреа е позната на меломаните и с хитовете си “8 o’clock” и „Here He Comes”, които носят характерното за италианската певица силно поп-рок звучене.
 
„Радвам се, че имам възможност отново да работя с колегите си в България, с които вече сме се утвърдили като успешен творчески екип. Третото поред парче, което ще заснема тук, се казва “The Flight” и се надявам то да стане любимо както на италианската, така и на българска публика”, заяви Алесия Д’Андреа дни преди пристигането си в София. ”Идеята за сюжета на клипа е различна от нещата, които съм правила досега, но мисля че именно режисьорът Васил Стефанов може да въплъти специфичното настроението на парчето в живи образи. Вярвам, че различното звучене на песента ще се усети и в клипа й”, допълни италианката.    

Освен със съвместните си проекти с български артисти, Алесия е популярна и с това, че участва в множество социални каузи. Затова след като подкрепи кампанията „Rewrite the future” („Да пренапишем бъдещето”), италианската певица ще участва в благотворителен концерт в Берлин. Изпълнението й там ще е в подкрепа на пострадалите от наводненията в Пакистан.
Новото парче “The Flight” също е включено в социалните инициативи на Алесия, като клипът на песента се очаква да бъде официално представен в Италия и България в началото на месец декември.

Алесия  Д’Андреа е един от най- интересните  гласове на модерната поп- рок музика. След получаване на двете награди „Mia Martini” и “Premio Recanti”, сътрудничеството и с Иън Андерсън (от групата „Jethro Tull”), и успехът на нейният сингъл „Time To Pray” (DIY 2006), разпространен в страни от цял свят, Алесия Д’Андреа издава едноименен албум с единайсет нови песни.

Сподели в: