Алек Кирев и новият сингъл „Мечти“: История за малките неща и голямото вдъхновение

Какво е нужно, за да сбъднем мечтите си? Смелост и вдъхновение! Радостта от малките неща, усмихнатото утро, споделените емоции – всичко това е част от новия проект на Алек Кирев, който излиза под името „Мечти“. След успеха на „Северна звезда“ Алек продължава соловата си кариера с нов сингъл, който носи съкровена история и социален привкус. „Текстът към песента е написан като реакция след сериозно разочарование в професионалния ми път. След като преодолях шока, сякаш намерих нова мотивация да продължа да се занимавам с музика, осъзнавайки, че въпреки всичко, това е едно от нещата, които осмислят дните ми. Животът продължава и винаги има причина да се събудиш на утрешния ден. Песента се оказа най-позитивната, която съм създавал досега!“, разказва изпълнителят и музикант, който превръща позитивната нотка в свой почерк в соловата си кариера.

„Мечта“ акцентира и една общочовешка тема – „оцеляването“ на мечтите и пътя призванието. Въпреки че песента е написана преди периода на изолацията, реализацията на видеото се случва именно в период, когато всеки трябва да оцелее физически, емоционално и духовно. Така се ражда идеята за клип с различни участници, които записват забавни моменти от своя дом – танцуващи крака в шарени чорапи, очите на любимия човек или „пръсти, които се разхождат“. Защото макар и разделени, всички сме заедно. Заснемането на сингъла се превръща в мини кампания в социалните мрежи, която дава възможност на всеки да сподели момент на щастие от своето уютно кътче.

„По идея на режисьора Ясен Григоров, с когото работихме и по клипа на „Северна звезда“, се обърнахме към хората в социалните мрежи с молба да ни изпратят определени кадри, който да използваме. Получи се! Видеото стана също толкова цветно и позитивно, колкото песента и нейното послание. Благодаря на всички, които се отзоваха на призива. Бъдете здрави! Винаги ще има утре! А ако няма, то значи, че сме си свършили работата“, разказва Алек Кирев.

Алек Кирев е познат на българската музикална сцена като вокал на алтърнатив рок бандата НЕМО. От 2017 г. нататък се отдава на соловата си кариера и през есента на 2018 г. издава първия си авторски албум „Да или не“, включващ 10 трака. Албумът е наличен за сваляне от сайта alekkirev.eu в секцията Музикални чорапи.

Сподели в: