Алекс Високомогилски спечели билет за концерта на Каунт Бейсик

Бъдещият ученик на Питър Легат, Алекс Високомогилски от София, вчера спечели билет за концерта на своя учител в ефира на радио Z-Rock. Младият български музикант заминава за Виена, където ще учи китара при основателя на есид-джаз революцията Каунт Бейсик – Питър Легат. Алекс сподели, че е участвал в играта на Z-Rock, но не е очаквал да спечели билет. Той ще го подари на свой приятел, тъй като в понеделник вече ще бъде във Виена.

Днес водещата на “Следобедни импровизации” по Джаз ФМ радио, Таня Иванова, разговаря с Алекс Високомогилски. Той разказа, че Питър Легат е истински професионалист и се радва на висока оценка от колегите и студентите си в Университета във Виена. Самият Алекс е много щастлив, че ще работи с Питър и ни увери, че концертът на 17 септември ще бъде страхотен.

Питър Легат кацна на летище София в неделя, 16 септември, в 21:00 часа. Останалата част от групата пристига в деня на концерта. Каунт Бейсик ще отседнат в хотел “Вега”. Музикантите не са изявили по-специални предпочитания по отношение на тяхното меню по време на престоя им в България.

Каунт Бейсик откриват есенното издание на София Джаз Пик, на 17 септември, от 19:30, в зала 1 на НДК. Известната есид-джаз формация гостува за първи път в България по покана на Кантус Фирмус и Джаз ФМ радио, а поводът е шестият рожден ден на медията и Денят на София. Концертът се подкрепя от GLOBUL и Столичната община.

Медийни партньори на София Джаз Пик са: bTV, Метромедия, Класик ФМ радио, радио N-JOY, радио Z-Rock, радио Мелъди и www.viewsofia.com

Сподели в: