Александър Хинков – един от създателите и двигателите на "Успелите"

Александър Хинков е един от създателите и двигателите на "Успелите". Това е проект, който разказва за хубави събития и хора в България, които се случват и живеят днес.

Разкажи ни за uspelite.com.

“Младите успели българи” е онлайн медия, която разказва позитивните, вдъхновяващи истории на българи, които са избрали да се развиват България. Друг основен фокус на Успелите са добрите новини. Тези, които често остават пренебрегнати. Тези, които са толкова много, че не смогваме да опишем – научни открития, обнадеждаващи статистики, спортни отличия, икономически успехи, културни признания, златни медали от олимпиади по математика и физика и още много, много.

С проекта се занимаваме от доста време с Венко Добрев, в началото като хоби и с мечтателски цели. В последните шест месеца обаче всичко е различно. Към екипа се присъединиха Иринка, нашият безценен дизайнер и Коко, бизнес, маркетинг и tech човекът. Още две момичета ни помагат ежедневно с организационната и комуникационна част. Помагат ни автори-доброволци и стажанти, които създават голяма част от съдържанието на сайта.

Кое прави един човек успял, според теб?

За мен успехът няма емпирична дефиниця. Успехът не зависи от професията, от годините, от пола, от етноса, от експресивността или пасивността, не зависи от външен вид и физически качества. За мен успехът се появява тогава, когато се появи вдъхновението.

Самият ти как успяваш да се мотивираш?

Комуникация. Винаги съм имал нужда от хора, с които да общувам (сигурно заради това бавно прочитам книга). Освен това вярвам, че имам силите да направя нещо значимо и велико.

Двете неща са свързани.

Какво би казал на нашите читатели като пожелание?

Усмихвайте се по-често. Ако подхождаме с добра нагласа към нещата, които ни се случват, този one shot, наречен живот, ще се случва пълноценно! Не преживявайте – изживявайте!

Сподели в: