Александрина Пендачанска на сцената на Зала 1 в НДК

Хендел, Моцарт и Росини допълват Вердиевия репертоар на певицата

Световноизвестното българско сопрано Александрина Пендачанска ще се превъплъти в образа на Вердиевата Виолета от операта „Травиата“. Специално за зрителите в Зала 1, оперната певица е подбрала репертоар, включващ още ария на Агрипина от едноименната опера на Хендел, ария на Графинята от „Сватбата на Фигаро” и ария на Електра от „Идоменей“ на Моцарт, както и ария на Ермионе от Росини.

Със своите 70 роли и 30 години на сцената, Пендачанска ще отпразнува творческия си път на певица на 2 април от 19:00 часа в зала 1 с мултимедийния концерт-спектакъл „Това съм аз“.

На сцената на НДК Пендачанска ще си партнира с оркестъра на Пловдивската държавна опера под диригентството на Мартин Пантелеев, а в спектакъла ще видим и кадри от емблематични роли от репертоара й.

„За мен е изключителна радост и чест да работя с артист от тази величина“, споделя диригентът Мартин Пантелеев и не крие вълнението си от предстоящия концерт. Той е работил с повече от 30 оркестри, сред които се нареждат Берлинските симфоници, Английския камерен оркестър, Камерния оркестър на Концертгебау, Нидерландски симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър на Шлезвиг-Холщайн, Северозападна немска филхармония (Nordwestdeutsche Philharmonie), Симфоничния оркестър на град Лече (Италия) и др. Носител е на редица престижни награди като „Златна муза” 2012, Награда за активна творческа дейност на БНР за 2013, а през 2014 е удостоен със специалната награда „Кристална лира”.

Билетите вече са в продажба на касите на Билетен център на цени от 25, 35, 45, 55, 65, 80 лв. Има и 20% намаление от всеки ценови пояс за ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение. Резервации могат да бъдат правени през онлайн платформата на НДК.

 

ПРОГРАМА

Георг Фридрих Хендел

Увертюра из оп. „Агрипина“

Ария на Агрипина L’alma mia fra le tempeste

Волфганг Амадеус Моцарт

Увертюра из оп. „Сватбата на Фигаро“

Ария на Графинята Porgi amor из оп. „Сватбата на Фигаро”

Увертюра из оп. „Идоменей”

Речитатив и ария на Електра Oh smagna!… D’Oreste, D’Ajace из оп.„Идоменей”

Джоакино Росини

Ария на Ермионе Essa corre al trionfo (финал) из оп. „Ермионе”

***

Джузепе Верди

Ария на Виолета Addio del passato из оп. „Травиата“

Ария на Амелия Ecco l’orrido campo  из оп. „Бал с маски”

Танц из оп. „Макбет”

Ария на Лейди Макбет Nel di della vittoria из оп. „Макбет”

Сподели в: