Акция "Домино" в Дом на киното

Какво бихте направили вие, за да спрете климатичните промени? Какво сте готови да жертвате, за да живеем в по-добър свят?

Филмът „11-ят час”, продуциран от Леонардо Ди Каприо, с който се открива фестивала ЕДИН СВЯТ в 19 часа на 23 ноември, понеделник, в Дом на киното, изследва как човечеството пагубно влияе на екосистемите на планетата и показва какво може да се направи, за да я спасим. 50 водещи учени, мислители и лидери разискват във филма най-важните проблеми, пред които е изправена нашата планета и ние, хората. 11-ят час е последният момент, в който промяна все още е възможна. Ето защо – точно преди откриването на фестивала и прожекцията на филма ви каним на артистична-социална акция.

Акция "Домино"
ще се проведе от 17.30 часа в понеделник 23.11 пред Дом на киното, преди прожекцията и е съвместна проява на Международен фестивал за документални филми, посветени на човешките права Един свят, Фабрика за идеи, Коалиция за Климата. Артистичната акция ще се опита да направи проблемът с промяната на климата виден за хората на улицата. Климатичните промени са въпрос, на който всеки един от нас е време да обърне внимание. И колкото са важни политиците за разбирането му, толкова са важни действията на всеки един човек.

Прожекциите на богатата филмова програма ще се случат в Чешки център, Френски културен институт, Евро синема, Чайната на Бенковски, Червената къща и Артхостел. В програмата са включени прожекции за ученици в сутрешните часове, дискусии с образователна и обучителна цел, срещи с режисьори на филми, които за първи път ще бъдат показани в страната. Етно джаз концерт в Чешки център, One Giant Leap party в Чайната на Бенковски, изложба на Димитър Свиленов.

Фестивалът вече тече и онлайн и на нашия уебсайт www.bgoneworld.org с програма късометражни филми на южноафриканската организация “Why Democracy”!

***
"Здрач 2: Новолуние" с премиера през декември
Съвременното руско кино на "Киномания 2009"


    

Сподели в: