Актьорите от Столичния куклен театър играят благотворително „Снежната кралица“

В дните преди Коледа, Радио Magic FM, сайтът “Спаси, дари на…” и Фондация “Помощ за благотворителността в България” имат нова покана за участие в дарителската инициатива "Приказка без край… Чудото си ти!" в подкрепа на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.

Най-светлият християнски празник е чудесно време да помислим за тези, които имат нужда от помощ. Затова и Столичният куклен театър се присъединява към благотворителната инициатива на Magic FM.
Във вторник, 13-ти декември, актьорите от театъра ще представят незабравимия и обичан от деца и възрастни спектакъл “Снежната Кралица” по приказката на Ханс Кристиан Андерсен, като средствата от продадените билети ще бъдат дарени изцяло в полза на кампанията.

"Снежната кралица" е приказка за обичта и приятелството, за доброто и злото, за разума и силата на чуствата. Вълшебната история на Кай и Герда ще пренесе малките зрители в удивителен приказен свят, за да им покаже, че никой не може да бъде по-силен от този, който носи вярата и любовта в сърцето си.

Актьорите Галя Савова, Георги Стоянов, Димитър Тодоров, Елза Лалева, Христо Димитров и Цветослава Симеонова ще играят благотворително за малките пациенти на Детската онкохематологична болница.
Спектакълът „Снежната кралица“ е по драматизация, адаптация и режисура на Иван Райков, сценограф и автор на куклите е Свила Величкова, а музиката е създадена от Владимир Джамбазов.

Билетите за спектакъла са на цена от 5 лева и могат да бъдат закупени от касата на Столичния куклен театър на ул. "Ген. Гурко" 14. Касата работи в понеделник от 12 до 17 часа, от вторник до петък от 10 до 18 часа, в събота от 9 до 18 часа и в неделя от 9 до 14.

Благотворителната постановка на „Снежната каралица“ е на 13-ти декември, вторник, от 17 часа в Салона на Столичния куклен театър на ул. "Ген. Гурко" 14.

За инициативата „Приказка без край…Чудото си ти!“:
„Приказка без край… Чудото си ти!“ е дарителска инициатива на Радио Magic FM в помощ на Специализираната болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания – София (sbaldohz.com). В СБАЛ на деца с онкохематологични заболявания в София се лекуват около 70% от онкоболните деца в България. Екипът на болницата се стреми да осигурява на малките си пациенти лечение без компромиси, каквото биха получили в големите европейски клиники, но за да успеят в благородното си начинание медиците имат нужда от модерна специализирана апаратура.
Целта на кампанията “Приказка без край… Чудото си ти!” е да бъдат събрани средства за закупуване на диагностична апаратура в отделението за костномозъчни трансплантации (апарат за клетъчна фереза, флоуцитометър за клетъчна диференциация), както и биохимични анализатори за изследване на показатели при деца със злокачествени заболявания, лабораторно оборудване (апаратура за дълбоко замразяване, центрофуга-замразител, съдове за транспорт на течен азот), запаметяващ 6-канален електрокардиограф, монитори, консумативи и медикаменти.

Можете да се присъедините към дарителската кампания и да подкрепите децата в нужда като изпратите sms с текст DMS Magic на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на Globul, Vivacom и M-Tel) срещу 1.20 лв. с ДДС.
Инициативата "Приказка без край… Чудото си ти!" благодари за подкрепата на Български дарителски форум, Фондация "Помощ за Благотворителността в България", сайта "Спаси, дари на…" с адрес save-darina.org, Moreto.net за визуалното интернет представяне на кампанията и на гласа на инициативата Лара Златарева (кака Лара).

За Magic FM (Меджик еф ем):
Радио Magic FM излъчва в София, Пловдив и Габрово. Форматът на Magic FM е Soft AC, а слогънът му „Soft music“. Радиото излъчва най-доброто от най-големите музикални звезди на 80-те, 90-те и новия век.

Сподели в: