Актрисата Джулиет Луис с нов музикален албум

Лошото момиче на Холивуд, както често е наричана актрисата Джулиет Луис, издаде нов албум – “Terra Incognita”. Тавата излиза на 31 август 2009г.

След пет години, два албума, много турнета и фестивални участия, включително на Leeds Festival, Reading и Lollapalooza, Джулиет Луис е готова да покаже новия си албум – Terra Incognitа. Певицата е решила и да заформи нова лайв банда, за да може да представи вълнуващо целия нов звук на проекта, чийто продуцент е Омар Родригес-Лопес, лидер на The Mars Volta.

Звукът е различен от всичко, което съм правила досега, уловил е много от емоционалния ми живот и гласа ми и трябваше нова банда за него”, обяснява Луис. “Terra Incognita означава непозната земя и точно там исках да се озова в музикално отношение. Китарите са по-диви и атмосферични. Груувът е мрачен и дълбок и позволява доста звукови контрасти. Отне ми пет години, за да си наточа зъбките и като артист, и като автор на музика и исках да скъсам с всички навици и да оставя парчетата да се развиват сами от прости пиано акорди и мелодии. В лицето на Омар открих продуцент, който разбра всичко това и който успя наистина да преотрие и пресъздаде музикалната ми идентичност. Този човек просто ми махна главата, на много нива. Беше много освобождаващ и радикален опит.”

“Всичко, което тя чувства е тук и сега за вас,” казва Омар Родригес-Лопес за записа. „Толкова е истинско, искрено. Това е тя. Цялата музика е вдъхновена от нея и показва точно нея.”

Джулиет и Омар се срещат по време на Fuji Rock Festival в Япония през 2007 и скоро си стават близки заради общата им любов към филмите на Фелини и усещанията им за драма, визуални образи и писане на парчета. Заедно те превеждат идеите й в емоционални мелодии и непредсказуем, нов звук.

В албума има много контрастни теми; романтика и трагичност, мечтания и разочарования. Вокалните й изпълнения показват динамичен спектър на гласа – от натрапчив до нежен, мек, шумен и жив.

Луис е автор на повечето от общо 11 парчета вътре заедно с дългогодишния си приятел музиканта Крис Уотсън (Chris Watson). Всичко това се случва миналата година в дома й – на пианото, записвайки идеите на касетофон. След това албумът е записан в промеждутъците между нейните турнета и тези на Омар до края на 2008 в неговото Rodriguez-Lopez’s studio в Бруклин, Ню Йорк и  Guadalajara, Мексико. Записите са миксирани от легендарния Рич Кости (NIN, Muse, Foo Fighters).

Сподели в: