Активисти за правата на животните от Латвия организират среща във Варна

На 20 август, четвъртък, от 19:00 ч. на Алпинеума в Морската градина на Варна (скалният кът до моста на влюбените) ще се състои среща с активисти за правата на животните от Латвия, които ще представят международната мрежа NEAR – Network For Eastern European Animal Rights. https://facebook.com/near.network

Срещата ще протече като презентация на организацията за правата на животните в Латвия (и какво е нужно да започнем и развием подобна организация и ние самите) и ще продължи под формата на свободна дискусия, където се надяваме да обсъдим ефективното организиране и различните аспекти на активизма за правата на животните и общите проблеми, с които се сблъскваме като част от Източноевропейското политическо пространство. Например изнасянето на ферми за норки от западноевропейски страни, където са били затворени или забранени от закона под натиска на активисти за правата на животните, в страни като България.

Домакини на срещата са Vegan Holistic, които се надяват всички да спазват добрия тон и уважение към събеседниците и гостите от Латвия, така че да се създаде безопасно пространство за всички присъстващи. Прояви на вербална агресия и насилие няма да бъдат толерирани. Който желае може да донесе и храна (растителна, без животински продукти), за да си спретнем малък веган пикник. Употребата на алкохол по време на дискусията не е желателна.

Отново на Алпинеума в събота и неделя ще се проведе свободния фестивал Бъди промяната! – Ела и СъТвори!

От българска страна ще присъстват членове на Българско вегетарианско общество и представители на други природозащитни организации.

Сподели в: