Акварел и скулптура в галерия Арт Спектър

6 ноември от 18:00 часа галерия „Арт Спектър” представя изложба на Михаела Иванова (акварел) и Милена Бочукова (скулптура).

Михаела Иванова

Родена на 10.10.1964 г. в гр. Пловдив.

1983г. – завършва СХУ за изящни изкуства "Цанко Лавренов" в гр. Пловдив. 1988г. – завършва факултета за изобразителни изкуства на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" в гр.Велико Търново, специалност живопис в класа на проф. Александър Терзиев.

От 1989г. участва във всички общи изложби на Дружеството на пловдивските художници. От 1992г. участва в национални изложби, групови представяния и пленери в страната и чужбина. От 1994г. е преподавател по живопис в НГ за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив.


Милена Бочукова

1986 Завършва факултета  за Изящни Изкуства на Университет  “Св. Св. Кирил & Методий”,  Велико Търново – специалност  Скулптура и Педагогика на Изобразителното Изкуство при проф. Н. Маров.

НАГРАДИ 2006 Годишна награда на Градска Художествена Галерия – Пловдив Нейни творби са собственост на Градска художествена галерия – Пловдив и частни колекционери в България, Германия, Франция, Русия, Швеция, Англия и др.                      

Отличена е с награда за живопис на Дружеството на пловдивските художници през 2001г. Нейни творби са притежание на градските художествени галерии в Пловдив и Кюстендил

Сподели в: