Академичният ансамбъл за песни и танци при МВД – Русия и Йосиф Кобзон отново в България

На 14 май в зала 1 на НДК ще се състои концерта на МВД – Русия със специалното участие на Йосиф Кобзон. На концерта ще бъде връчена наградата „Света София“ за  принос  в  развитието на руско-българските културни отношения на 20-тите юбилейни награди „Золотая муза“.

Академичният ансамбъл за песни и танци на МВД  е професионален колектив създаден през 1973 година под ръководството на генерал-майор Виктор Петрович Елисеев (художествен ръководител и главен диригент). От тогава Ансамбълът е изнесъл над 8000 концерта на които са присъствали повече от 23 милиона зрители в повече от 50 страни между които Германия, Италия, Франция и САЩ, Китай, Мексико, Бразилия, Австралия, страните от Близкия и Далечния Изток. През 1988 г. Ансамбълът е имал аудиенция при главата на Римо-католическата църква Йоан Павел ІІ. Тридесет от водещите солисти на Ансамбъла са удостоени с почетни звания “заслужил” и “народен артист”.

Пред българската публика Академичният ансамбъл, който е единствения военен колектив, имал изява в Сикстинската капела и участваше в грандиозния концерт по случай откриването на Зимните олимпийски игри „Сочи 2014“, ще се представи  руски, народни, казашки, цигански песни и романси, като „Ой, цветет калина”, „Очи черные”, „Вдоль по Питерской”, „Калинка”, „Подмосковные вечера”, „Катюша” и много други, както и  нов репертоар, в който са включени освен популярните военни песни, известни арии из опери.

Организатор на събитието е  музикално-продуцентска компания „Жокер Медиа”.
Билети за спектакъла, на 14 май в зала 1 на НДК от 19.00 часа, може да намерите в онлайн е мрежите на  Еventim.bg и касата на билетен център НДК .
Цени от 10  лв. до 60 лв.

Събитието се реализира със съдействието на Столична община, Министерството на образованието, Посолстово на руската федерация в РБългария, Форум на руските съотечественици, Руския културно-информационен център в София, Движение "Русофили“ и „ Жокер медиа, под патронажа на Н. Пр. Юрий  Исаков- Извънреден и пълномощен посланник на Руската федерация в РБългария.

Сподели в: