"Аз, легионерът" от Георги Лозев

Мистерията, която сякаш витае около Френския чуждестранен легион, е вече разкрита.
Всички легенди, както и историята на военната структура, приемаща доброволци от целия свят, са вече достъпни и за българските читатели чрез книгата "Аз, легионерът" на Георги Лозев.

Георги е български студент, когато в смутните времена у нас, годината 1996г., той решава, че няма бъдеще в посткомунистическа България. И в един, едва ли хубав ден, той тръгва без ясен път и посока, но с единствената мисия – да намери своето място. И съдбата го отвежда във Франция, където от векове съществува една от най-спорните военни формации – Чуждестранния легион. След много тестове, тренировки и безсънни нощи, Георги Лозев става един от малкото българи, които влизат в легиона.

Интересната съдба на Георги Лозев, както и истината за Легиона ще откриете в неговата книга "Аз, легионерът".
Книгата се издава от "Сиела" и е на цена от 15 лева.

От книгата:
Аз, легионер номер 187992, реших да ви разкажа за всичко, което преживях и научих по време на службата си в легендарния Френски чуждестранен легион. Той беше мое семейство в продължение на няколко години и точно това време оказа най-силно влияние върху  живота ми. Повечето от имената в тази книга отговарят на имена на наистина съществували лeгионери, но това не е исторически документ, а роман. Роман, в който съм събрал историите на моите бойни другари – с различен цвят на кожата, религия и националност, но обединени от идеали и морал, каквито рядко могат да се срещнат в днешния свят. Защото в Легиона понятия като смелост, чест и жертвоготовност все още имат истинска стойност.
Но това е и роман за приятелството, за следването на мечтите и безкрайното пътешествие. Защото въпреки опасностите, тежкия режим и желязната дисциплина, винаги успявах да се насладя на приключенията и новите хоризонти, които откривах, благодарение на Легиона. Осъзнах, че пътят е моят живот.

Очаквайте скоро интервю с Георги Лозев, дадено специално за Kafene.bg!

Сподели в: