"Агентът" от Даниел Силва излиза на 7 август

За книгата:
Когато в Амстердам е убит професор Роснер – анализатор на тероризма и сътрудник на израелските тайни служби, Габриел Алон е изпратен да унищожи архива му. Рутинната на пръв поглед задача се превръща в най-трудния случай на агента на Мосад. Габриел се натъква на чудовищен план за терористична атака в центъра на Лондон. Мишената е Елизабет Холтън – дъщеря на американския посланик във Великобритания и кръщелница на президента на САЩ.

Алон пристига на мястото на отвличането с няколко секунди закъснение и не успява да спаси Елизабет от похитителите. Малко по-късно лондонското метро е разтърсено от бомбени експлозии. За пореден път Алон е привлечен да сътрудничи на британските и американските служби за сигурност. До екзекуцията на дъщерята на посланика остават броени часове, а Габриел ще попадне в капана на майсторски замислен престъпен план.

За автора:
Даниъл Силва от малък мечтае да стане писател, но първата му работа е като журналист. След като получава магистърска степен по международни отношения, той е назначен за кореспондент за Близкия изток, където отразява ирано-иракската война и политическите конфликти в района. След това работи в новинарския екип на Си Ен Ен, а по-късно се мести в токшоу. Когато първият му роман – "Невероятният шпионин", изненадва критиката и влиза в бестселъровите класации, Силва решава да се отдаде изцяло на творчеството си.

Дванайсет години по-късно, с дванайсет бестселърови романа зад гърба си, които са преведени на повече от 25 езика, Даниъл Силва се нарежда в една категория с писатели като Джон льо Каре и Греъм Грийн, а напоследък все по-често бива сравняван с Иън Флеминг.

Даниъл Силва е обявен за "ас на шпионския трилър" и "създател на един от най-впечатляващите образи на шпиони в литературата през последните 10 години".

Според Роки Маунтин Нюз неслучайно всеки нов роман на Силва отбелязва все по-големи продажби. Авторът продължава да пише най-добрите шпионски трилъри откакто Иън Флеминг създаде Джеймс Бонд. С "Агентът" Даниъл Силва постигна поредния си голям успех: романът му бе определен за най-добър трилър за 2007 от Пъблишърс Уикли.

Премиера: 7 август 2009 г.
Корична цена: 12 лв.
Страници: 416
Издава: ИК Хермес

Сподели в: