"Агата Кристи – една английска мистерия" – книга за живота на писателката

Кралицата на криминалния роман, Агата Кристи, е продала 50 милиона книги и все още е най-известната авторка на бестселъри в света, преведена е на повече езици от Шекспир, а при излизането на „Завесата: последният случай на Поаро" през 1975 г. „Ню Йорк Таймс" публикува некролог на известния белгийски детектив.

Авторката Лаура Томпсън за първи път предоставя непубликувани досега писма, бележки и записки на великата писателка. Тя редува факти, впечатления и цитати от романи и писма. Задълбочено и прецизно е предадена привързаността на Агата към Ашфийлд, дома от детството й, героините в романите й преживяват заедно с нея болезнения опит в любовта; разкрита е трудната връзка с дъщеря й Розалинд; вторият й брак с петнайсет години по-млад мъж, заради когото скрива годините си в брачното свидетелство. Описанието на тайнственото изчезване на писателката през 1926 година е криминална мистерия, достойна за роман на Агата Кристи.

Отзиви:
„Великолепно написана, задълбочена и увлекателна" – Дейли Мейл
„В тази изчерпателна биография, Лаура Томпсън разкрива, че зад фасадата на усмихнатата кралица на криминалния роман се крие жив, пресметлив, понякога дори измъчен ум." – Мейл он Сънди

Корична цена: 18 лв.
Издава: ИК "Сиела"

* * *

Минало и настояще – преплетени в коварна хватка
Сериен убиец действа в тихо английско селце
Агата Кристи – Десет малки негърчета

Сподели в: