Авторът на “Бургаски вечери” ще запали коледната елха в Бургас

Бургаският поет Иван Ванев, който преди 46 години написа текста на “Бургаски вечери” ще запали заедно с кмета Димитър Николов коледната елха на Бургас.

Ванев е приел поканата на градоначалника, въпреки здравословните си проблеми.

За първи път коледните елхи в Бургас ще бъдат запалени утре – на празника на града Никулден. Освен на площад “Тройката”, в 17,30 ч. ще светнат едновременно елхите в “Меден рудник”, “Изгрев”, Славейков” и пред общината.

Коледните дръвчета са изцяло направени от хиляди лампички. Те ще грейнат на фона на коледна музика, а след запалването им освен в центъра, ще има и фойерверки във всички части на града.

Десетки фирми откликнаха на инициативата на Димитър Николов “Да украсим Бургас”.

Още в 16,30 ч. утре на площад “Тройката” ще започне “подгряване” с музика за събитието в 17,30 ч. Светлинно- музикалното шоу ще е в две части – с първата ще се отпразнува Никулден, а с втората ще се даде старт на Коледните празници в Бургас.

Четири огромни балона ще бъдат поставени още тази вечер на възлови места в Бургас. Елхи ще светнат освен в центъра и комплексите и на входните колела в Бургас.

Народни хора и рок-парчета ще звучат след запалването на елхата на “Тройката”.

До няколко дни в градинката пред хотел “България” ще бъде изградена и “приказна коледна сцена”. На нея от 15 до 31 декември десетки различни групи, млади таланти и изпълнители ще зареждат Бургас с празнично настроение.

За първи път тази година в Бургас ще има и рибна никулденска фиеста. Различни рибни деликатеси и вина ще бъдат изложени на площад “Тройката”. Началото на рибния празник е в 13 ч.

Сподели в: