Авторски тандем пише "Мешана скара"

Двама млади автори стартират своя нов проект, озаглавен "Мешана скара". Участниците в колаборацията Мария Балева и Денис Олегов описват идеята си като "барбекю от удивителни знаци", което цели да мотирива младите автори да не спират да изразяват себе си, да се обогатяват културно и да представят личното си творчество.

"Мешана скара" е вдъхновена след дискусия , проведена от младежки литературен клуб, като в момента се подготвя едноименната книга, която да постави официалното начало на съвместната дейност на двамата автори. Планирано е изданието да бъде сборник с поезия и проза на разнообразни теми като бунта, съвременния свят, човешката душа, болката, любовта. Книгата ще бъде публикувана онлайн напълно безплатно. "Мешана скара" е некомерсиален проект, целящ да покаже, че от изкуството трябва да се богатее предимно културно.

За авторите:

Мария Балева пише от ранна детска възраст, като още в началното училище има няколко награди от детски литературни конкурси. Дълги години изоставя писането, за да се отдаде на друга своя страст – спорта. Днес обаче авторката споделя, че е в  ,,сериозна връзка“ с всяка една книга и със специалността си в Софийски университет ,,Библиотечно-информационни науки“. Автор е на стихосбирката "Думи в буркани за зимата", която издава сама в началото на 2016 г. Публикува творбите си в интернет пространството и в личната си страница

Денис Олегов публикува първите си стихове в интернет, когато е на 13 години, като дебютната му публикация е в блога "Street of dreams". Автор е на три стихосбирки , които издава сам в малки тиражи. На първата от тях, "Римодрасканици", е кръстена личната му страница. В началото на тази година авторът издаде последното си засега заглавие "Ледена жар". Негови стихотворения са публикувани в различни сборници. Олегов има и малък опит в съвместните проекти в други автори, участвайки в проекта "Арлекина на драскането  и Фантома на стиховете"

Все още не е известно кога ще бъде публикувана книгата "Мешана скара", но авторите обещават скоро да обявят издаването на творението си.

Прочетете още:
Денис Олегов: Човек изгражда заобикалящия го свят с решенията, които взима всеки ден

Сподели в: