Авторска изложба "Контрасти от крайбрежието"

Елена Масларова и Иван Масларов ни канят на авторската си изложба "Контрасти от крайбрежието". Откриването е на 25 април, 18:00ч., Кристал градинка.

"Всеки има любима дестинация, място, където би се върнал в момента, в който му се отвори възможност… или просто да зареже всичко, да хвърли няколко чифта дрехи в сака, камера на рамо и да потегли. Така и ние, екипът на Фото Кафе, взимаме една камера и потегляме нови места и любими дестинации. Да речем… Венеция, ех… Венеция. Как няма да не  е любимо място след като там по-добрата половинка от екипа ни каза ДА. Днес няма да става дума за Венеция. Помните я от изложбата ни от преди 3 години в УниКредит Студио. Този път обективът ни се спря в Италия. За нас Италия е любов. Тя е мелодия. Няма нещо помелодично от италианския език изпят от Челентано, Тото Котуньо, Ерос, и още и още. Италия е върховното усещане от аромат и вкусове. Домати, моцарела и босилек – Италия е мястото, което милиони пътешественици откриват всеки ден. Снимането там е повече от удоволствие. Докато се разхождаш из тесните улички скрити в почти всеки град или селце, се озоваваш постоянно в нови светове." – казват Елена и Иван.

"Един незабравим подарък ни отведе на амалфийското крайбрежие преди година. 7 дни преминаха като 7 часа, неусетно и бързо. Остана ни споменът за аромат на жасмин и лимони, както и снимки, които да окачим на попрепълнената си стена у дома. Обективът ни видя Амалфийското крайбрежие като абстракция от контрасти, може би това се дължи на черно-белия ни поглед. Той ни накара да търсим различна гледна точка на цветната картина наоколо. Това е причината да изберем да използваме максимално техниките за снимане както при класическа черно-бяла лентова фотография – като начин на композиране и симулация на цветни фото филтри. Нашият девиз "Фотографията не е само на височината на очите" е нещото, което си казваме, преди да кадрираме и натиснем "спусъка" – допълват те. 

Сподели в: