Автобиографичните "Белези" на Антъни Кийдис

В началото на 80-те години четири момчета са открояват на фона на пъстрата нео пънк рок сцена в Ел Ей със своята уникална музика, смес от фънк, пънк, рап и много талант. Четвърт век по-късно въпреки всички трудности по пътя RED HOT CHILI PEPPERS са една от най-успешните и популярни групи в света.
През цялото това време Антъни Кийдис, техният вокал и автор на повечето им текстове, се вози на лудото скоростно влакче на славата, зависимостта от наркотиците, многобройните си връзки и загуби.

БЕЛЕЗИ” е неговата история за посвещението на музиката, за откриването на душата, за проблемите и решенията, за слабостите и изкуплението – една история, която би могла да се случи единствено в сърцето на Холивуд.

Написана в  съавторство с Лари Сломан, който стои и зад двете книги на Хауърд Стърн, „БЕЛЕЗИ” подробно проследява кариерата на Red Hot Chili Peppers, разкривайки как са създадени някои от най-големите им хитове и вдъхновението зад тях.

В книгата ще намерите преводи на тези песни, както и над 100 снимки от личния архив на Антъни Кийдис. Специално за българското издание е добавена и пълна дискография и видеография на групата.

„БЕЛЕЗИ” се изкачва до № 1 в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс”, който пише: „Ако си мислите, че знаете нещо за секса, наркотиците и рокендрола, качете се на скоростното влакче на живота на Антъни Кийдис, за да се убедите в противното. „Белези” е неговата скандална, забавна и болезнено откровена изповед."

В момента по книгата се подготвя да бъде заснет тв сериал с работно заглавие „Спайдър и син”. Преводът на български е на Николай Т. Василев.

„БЕЛЕЗИ
Автори Антъни Кийдис и Лари Сломан
Превод Николай Т. Василев
Меки корици, 488 стр.
Цена 25 лв.
Издателство "Махалото"

Сподели в: