Автобиографична книга на Кристина Хахфелд-Тапукаи "С любовта на лъвица"

В поредицата "Преживяно" на издателство "ЕМАС" – разказът на една европейка, обичала с любовта на лъвица

След внезапната смърт на съпруга си немската журналистка Кристина Хахфелд заминава на почивка в Африка, за да потуши мъката си – без да подозира, че там я чака най-голямото приключение в нейния живот. Млад и красив воин от племето самбуру – Лпетати – й се обяснява в любов по неустоим начин и тя се съгласява да му стане съпруга и да живее с него в дивия Север на Кения, далеч от всякаква цивилизация. Родът посреща радушно чужденката и я обиква, а тя засвидетелства уважение към обичаите, вярванията и разбиранията на новите си близки. Нищо не е по-силно от любовта на Кристина – нито оскъдният живот в колиба и сред диви животни, нито пълната зависимост от циклите на природата, нито периодите на невиждани за европееца лишения…
Не след дълго обаче в живота на семейството, белязан от любов и разбирателство, неусетно се намесва друга жена – пришълка от съседно племе. Никой в селището не предполага, че тя владее вуду магията. Следва мъчителен период на скандали и раздяла, на нови връзки и разочарования, докато Лпетати и Кристина се намерят отново един друг, осъзнали, че са създадени, за да живеят заедно.
В автобиографичната си книга "С любовта на лъвица" Кристина Хахфелд-Тапукаи разказва за пръв път своята необикновена – във всяко отношение – история. Една прекрасно написана книга за непредубедената среща с друга култура, за зашеметяваща страст, за една невъзможна любов, станала възможна.

ИК "Емас"

Сподели в: