Австралийското дуо Kyle Pearce и Miles Baulch от QPD с концерт в България

Най-свежата и популярна банда в Австралия QPD ще зарадва феновете си със свои изпълнения в „София Лайф Клуб” днес 8 май. Откритията на продуцента на U2 и INXS Питър Блайтън успяха да спечелят доста фенове, особено от страна на нежната половинка. Kyle Pearce (вокали/китара) и Miles Baulch (китара) живеят у нас от два месеца, тъй като правят клубно турне, което е подгряваща инициатива за предстоящия през есента София Интро! фест.

Дуетът QPD се подвизава на българската сцена заедно със Симеон Чакъров (бас китара) и Кирил Илиев (барабани). Освен в репетиции, двамата симпатяги прекарват времето си у нас в разпускане, разходки и приятни запознанства. От досегашните им участия в клубовете 3 УШИ, Swingin’ Hall и др., те успяха да хипнотизират голяма част от женската аудитория с романтичните си текстове и атрактивното си присъствие на сцена. От участие на участие фенките им все повече се увеличават. Днес двамата чаровници от QPD ще се срещнат с феновете си, а на предстоящия София Интро! Фест през есента ще ги видим в най-добрата им светлина.

QPD са най-популярната банда в Австралия от няколко години. Въздействие върху музикалното им творчество са оказали артисти като Matchbox 20, Keith Urban, John Mayer и Cold Chisel. QPD e рок група, която умело съчетава поп с рок елементи в живописни музикални композиции и въздействащ текст. Записан в студио Misty Mountain studios в Аделаида и продуциран от Питър Блайтън (продуцентът на Keith Urban, U2, The Choirboys и оригиналния INXS състав), албумът на QPD „Yes or No“ е издаден на 8 юли 2011 г. с дебютен видеоклип към песента Hollywood. Само последните пет години QPD имат зад гърба си стотици участия в най-популярните клубове в Сидни и в по-големите градове в Австралия. Дуетът е свирил на сцената на легендарни клубове като The Basement, The Sando и The Narrabeen Sands. QPD са делили сцена с най-известните и обичани австралийски звезди – The Angels, RIck Price, Mi-Sex, Jack Jones (Southern Sons), Steve Balbi (Noise Works).

Сподели в: