Абсолвенти от НАТФИЗ – в "Едмонд" тази вечер

Абсолвентите от класа на проф. Пламен Марков ще представят днес от 19 часа в Учебния театър пиесата "Едмонд" от Дейвид Мамет. Постановка, превод  и сценичен вариант – Пламен Марков. Сценография и костюми – Мира Каланова. Музика – Асен Аврамов. Участват – Атанас Найденов, Благой Бойчев, Виктор Атанасов, Зорница Костова, Ивайло Драгиев, Иван Калошев,
Ина Добрева, Йоанна Темелкова, Мира Бояджиева, Милко Йовчев, Момчил Мясищев, Ованес Торосян, Павлин Танев, Радина Кърджилова, Стайко Мурджев, Стафания Кочева, Стефан Борисов, Теодор Петелов, Тони Минасян, Цветомир Черкезов, Явор Бахалов.

"Едмонд” е написана през 1982 г. Тя е брутална сюрреалистична алегория на американското общество, където човешките отношения са повърхностни и всичко е подчинено на егоизма и меркантилните интереси. Едно провокативно гадателско предсказание тласка Едмонд да навлезе в дяволския и свиреп подземен свят на Ню Йорк, да загърби целия си предишен живот и да поеме по трънливия път на себепознаването и спасението.

“Едмонд” е пиеса за чуствителния човек и неговото място в света. Тема – изключително актуална, тъй като в днешното време чуствителните хора са на изчезване. Едмонд е човек, правещ решителна крачка в живота си и напуска своя дом заради хипотетичния рай, който го очаква по широкия свят. Сметките му обаче излизат криви и той попада в редица сложни ситуации. В екшъна има дори убийство, което го отвежда в затвора, при гадателка, в публичен дом, при уличен комарджия, наркодилър – всичко, което предлага улицата и накрая го отвежда при малоумен затворник.

Представените в различните картини приключения на обикновения човек са свободно пътуване отвъд привидностите на градския пейзаж, в дебрите на личните страхове и комплекси на всеки от нас. "Едмонд" е история за поемането на отговорности и за това как човек се учи да бъде свободен.

Сподели в: